Eenvoudig restylen

Dat oude kastje naar de kringloop brengen en een nieuwe aanschaffen? Achter de naaimachine kruipen om een stel zelfgemaakte gordijnen met driedubbele plooi te fabriceren? Restylen kan veel eenvoudiger! Met wat zelfplakkende folie en een stanleymesje maak je van je vertrouwde meubeltjes zo een design set. Met hetzelfde gemak creëer je met wat raamfolie een huiselijke sfeer. Je kunt folie op maat laten maken. Zo ben je snel klaar en hoef je er ook nog eens weinig van te bestellen. Mooi meegenomen: door dat extra laagje voorzie je de ramen van iets meer isolatie. Alle beetjes helpen!

Zonwering en privacy voor een prikje

Raamfolie is een goed alternatief voor een rolgordijn of valgordijn. Is het glas in lood? Nee, het is raamfolie. Een bekend motief, waarmee je woning van buiten al een stijlvolle en vrolijke uitstraling krijgt. Je kunt ook kiezen voor een effen, transparante laag. In beide gevallen bevatten ze de twee belangrijkste aspecten waar je naar op zoek bent: een zonwerende werking en privacy. Zelfklevende, statische, raamfolie is gemakkelijk op het raam te bevestigen. Maar raamfolie heeft nog een prettige eigenschap: het is te verkrijgen voor een prikje.

Met zonwerende folie voor het raam is het net of je raam een zonnebril heeft. Het geeft een luxe uitstraling, houdt het licht in huis en de te felle zon buiten. Precies wat je wilt. Ook van het type zonwerende folie bestaan nog diverse soorten, waardoor je een net iets lichter of juist donkerder effect bereikt en een andere uitstraling creëert. Neem zakelijk zwart voor het professionele interieur van een kantoor, of kies zeeblauw voor dat fijne vakantiehuisje gevoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *