Led walls

LED-walls en videowalls zijn structuren van verschillende kleine en zeer heldere LED’s die dicht bij elkaar worden geplaatst om een groot, enkel beeld te creëren. Deze eenheden kunnen worden gebruikt als gevels van gebouwen of om beelden weer te geven voor brandingdoeleinden. De technologie is niet nieuw; ze bestaat al sinds de jaren 1970 toen vliegdekschepen ze begonnen te gebruiken als anti-collision lights. Maar door de snelle ontwikkeling van de LED-technologie zijn de toepassingen de laatste jaren drastisch toegenomen.

Momenteel hebben veel bedrijven deze lichten als decoratieve elementen in hun gebouwontwerpen geïntegreerd – een voorbeeld hiervan is luxeretailer Louis Vuitton die zijn winkel in het centrum van New York verlichtte met een monochroom patroon dat alleen van op straatniveau kon worden gezien.

Een ander bekend bedrijf dat gebruik gemaakt heeft van led walls is Samsung. Het bedrijf heeft twee promotievideo’s voor zijn producten gemaakt – de eerste in 2011 werd meer dan 6 miljoen keer bekeken op YouTube, terwijl de samenwerking met de Olympische Spelen van 2012 in Londen vorig jaar 20 miljoen kijkers trok.

TIME magazine zei zelfs dat de lichtshow van Samsung hielp om opwinding en anticipatie op te wekken voordat het details over zijn nieuwe producten onthulde.

Misschien wel een van de meest bekende installaties van indoor LED-muren is te zien op Times Square in New York; deze specifieke muur meet 45 voet bij 54 voet (53 12 x 16 sqft) en maakt gebruik van meer dan 40.000 LED’s om verschillende beelden te creëren op een 2-minuten cyclus.

Zoek jij nou zelf led walls? Klik dan hier!

Foto Van Led Bewegwijzering Aan De Muur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *