Ontdek alles over courtage verkoopmakelaar

Als je op zoek bent naar een makelaar en de term ‘courtage’ tegenkomt, dan ben je waarschijnlijk nieuwsgierig naar wat die ter precies betekent. Mocht je al bekend zijn met dit begrip, dan wil je waarschijnlijk weten wat in 2021 een normale courtage verkoopmakelaar is. Het is daarom een goed idee om gewoon eens op de website van makelaarkosten.nl te kijken. Hier kun je bijvoorbeeld precies lezen wat een courtage verkoopmakelaar precies is. Als je een huis gaat verkopen en een makelaar in dienst neemt, dan moet je deze makelaar betalen voor zijn of haar diensten. Dat kan via een vast bedrag dat je aan de makelaar betaald voor een dienstenpakket. Je kunt voorafgaand aan de verkoop van de woning bijvoorbeeld afspreken hoeveel je de makelaar gaat betalen. Het nadeel van deze constructie is dat je de makelaar een vast bedrag betaalt, ongeacht zijn succes of falen. Als de woning niet wordt verkocht, dan moet je wel gewoon betalen. Ook als de makelaar je huis wel weet te verkopen, maar voor een bedrag flink onder de vraagprijs, dan moet je nog altijd diezelfde makelaarskosten betalen. Een courtage verkoopmakelaar is wat dat betreft voor de klant een betere optie. Een courtage verkoopmakelaar bereken je namelijk via een percentage op de verkoopprijs. Dit percentage ligt tegenwoordig gemiddeld tussen de 0.8 en 1.2% Dat betekent dat je pas een courtage verkoopmakelaar betaalt op het moment dat de woning verkocht wordt. Gaat het mis met de verkoop, dan betaal je niets. De kans dat op de huidige huizenmarkt mis gaat is echter niet heel groot. Huizen vliegen als warme broodjes over de toonbank. Maar makelaars kunnen uiteraard nog wel meer of minder hun best doen. Mochten ze minder hun best doen en je vraagprijs niet heel ver omhoog weten te krijgen, dan betaal je ook minder courtage verkoopmakelaar. Mocht de prijs die je uiteindelijk voor je woning uitbetaald krijgt juist omhoog gaan, dan moet je weliswaar meer courtage verkoopmakelaar betalen, maar je ontvangt ook meer voor je woning. Het is ook om deze reden dat veel makelaars je woning te snel verkopen. Voor een makelaar is 10.000 extra op de vraagprijs nauwelijks de moeite van het extra werk. Voor jou is het echter wel gewoon 10.000 euro en dat is veel geld. Dus als je denkt dat er meer uit te halen valt wanneer je makelaar al akkoord wil gaan met een bod, zet dan gerust door. Op de huidige huizenmarkt zijn er altijd mensen te vinden die bereid zijn meer te betalen dan hun concurrenten. 

Surf naar makelaarkosten.nl voor informatie over de courtage verkoopmakelaar

Als je meer wilt weten over de courtage verkoopmakelaar, dan kun je zoals gezegd terecht op makelaarkosten.nl. Hier vind je alles wat je moet weten over de stand van zaken betreffende de makelaarscourtage in 2021. 

Verkoop je huis na het bezoeken van makelaarkosten.nl

Als je een woning wilt verkopen, dan is het sowieso goed om eerst even een site als makelaarkosten te bezoeken. Zo kun je je kennis wat betreft de woningmarkt en makelaars updaten. Je vindt op de site bijvoorbeeld ook informatie over: 

  • Taxatie woning kosten
  • Kosten NVM-makelaar
  • BTW 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *