Op deze manier maak jij je eigen beton cire tafel

Heb je na al die woonprogramma’s te hebben gekeken zin om ook lekker te klussen en je interieur een makeover te geven? Dat kan! Wij leggen je namelijk in dit artikel uit hoe je je eigen beton cire tafel kunt maken. Kun je eindelijk die aftandse tafel weg doen en je interieur nieuw leven inblazen.

Soort tafel

Heb je toevallig al onderdelen in huis voor het maken van je eigen beton cire tafel? Dat is mooi meegenomen! Het is natuurlijk handig om eerst een tafel te hebben. Dit hoeft echt geen nieuwe tafel te zijn, maar kan ook een tweedehandsje zijn of je kunt er zelf eentje in elkaar knutselen. Een houten tafel of een tafel met een MDF- tafelblad werken het beste als beton cire tafel.

Aan de slag

Eerste kies je welke kleur je wilt gebruiken voor je beton cire tafel to be. Heb je deze binnen, dan is het van belang om het oppervlak van de tafel goed schoon te maken. Vervolgens begin je met de primer. Op deze manier hecht de beton cire goed met de tafel. Als de laag droog is, schuur je deze op. Daarna breng je 1 of 2 lagen beton cire op de tafel aan. Schuur elke laag glad. En als laatst eindig je met een toplaag.

Zo’n toplaag zorgt ervoor dat de beton cire tafel optimale bescherming krijgt. Ook maakt deze laag de tafel waterafstotend waardoor de tafel ook prima buiten kan staan. Ideaal! Door deze toplaag op je beton cire tafel aan te brengen, is de tafel makkelijk te onderhouden en kun je er lang mee doen. Je hoeft het natuurlijk niet alleen te houden bij alleen een beton cire tafel buiten, maar kunt er ook voor kiezen om je buitenkeuken te bekleden met beton cire. Doe inspiratie op en ga lekker los met beton cire! Een echte aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *