Op zoek naar een nieuw tweepersoonsbed? Hier let je op

2 persoonsbed

Ben je op zoek naar een nieuw 2 persoonsbed? Dan doe je er goed aan uitgebreid stil te staan bij je keuzes hieromtrent. Vooral de keuze voor je matras en de afmetingen zijn essentieel. Hieronder lees je er meer over.

2 persoonsbed

Let op de afmetingen

De afmetingen van je toekomstige tweepersoonsbed hangen van een paar zaken af. Ten eerste mag je bed natuurlijk niet te groot zijn voor je kamer. Tegelijkertijd geldt dat hoe groter het bed, hoe meer comfort het biedt. Probeer met dat laatste dan ook zeker rekening te houden. Gangbare breedtematen voor tweepersoonsbedden zijn 160, 180 en 200 centimeter. Houd er wel rekening mee dat lakens en andere toebehoren van 160 centimeter soms moeilijker te vinden zijn. De lengte van je bed is trouwens ook belangrijk. Zeker als een van jullie bovengemiddeld lang is (langer dan 1.90m) is het aan te bevelen een bed met een lengte van 210 of 220 centimeter te kopen.

Kies het juiste matras

2 persoonsbed

Het matras is in feite het belangrijkste onderdeel van je bed. Je matras bepaalt immers grotendeels of je goed slaapt of niet. Bepaal eerst welk type matras je eigenlijk nodig hebt en of je eventuele partner dezelfde matrassoort prefereert. Ideaal is natuurlijk één groot matras te kopen, maar als jullie andere matrassen nodig hebben, dan kun je op een 2 persoonsbed ook prima twee aparte matrassen leggen. Je hoeft niet te vrezen dat er een gleuf ontstaat in het bed. Deze kun je namelijk opvullen met speciaal daarvoor bestemd materiaal.