Voordelen van een infraroodcabine

Wanneer je gestrest bent of gewoon toe bent aan een dagje ontspanning is het heerlijk om een saunacentrum te bezoeken. Door de warmte van de sauna komt je lichaam compleet tot rust. Helaas is het niet altijd mogelijk om een saunacentrum te bezoeken. Soms is er gewoon te weinig tijd. Bovendien vindt niet iedereen het prettig om een sauna te bezoeken samen met anderen. Een saunacabine in je eigen woning is dan een uitkomst. Zo kun je op ieder moment genieten van de helende werking van een sauna in je eigen vertrouwde omgeving. Een infraroodcabine kan in vrijwel elke woning geplaatst worden en biedt veel voordelen. Maar wat is nu het verschil tussen een infraroodsauna en een klassieke sauna en wat zijn de grootste voordelen van infrarood?

Verschil met de klassieke sauna

Bij een klassieke sauna wordt met name de lucht opgewarmd. De tempratuur in de sauna zorgt ervoor dat je gaat zweten. Bij een infraroodsauna blijft de temperatuur in de cabine lager. Hierdoor ervaren veel mensen deze sauna als minder bedrukkend. De infraroodstraling warmt niet de lucht, maar vooral het lichaam op. De warmte dringt veel dieper door en je lichaam zal op een comfortabele manier ontspannen.

Voordelen van infrarood

  • Een groot voordeel van een infraroodcabine is dat deze cabine geen tijd nodig is om op te warmen. Je kunt er direct na het inschakelen gebruik van maken.
  • Infraroodstraling verwarmt je lichaam en dringt door tot je spieren en gewrichten. Hierdoor kan een bezoek aan een infraroodsauna verlichtend werken bij spier- en gewrichtspijn.
  • Vanwege de beperkte omgevingstemperatuur is een infraroodsauna geschikt voor bijna iedereen. Ook voor mensen met bijvoorbeeld een zwak hart.
  • In vergelijking met een klassieke sauna is een infraroodcabine erg milieuvriendelijk.