Weetjes over inbouwspots

Inbouwspots in je woning, ze worden voornamelijk gebruikt als algemene verlichting in je keuken, woonkamer of slaapkamer én voor het creëren van sfeer. Lees hieronder de volgende feiten over inbouwspots.

Waarom inbouwspots?

In het plafond worden inbouwspots gestoken waarin uitsparingen zijn gemaakt. De spots bij Lampenhuis zijn eenvoudig en kunnen ze gemakkelijk in verschillende decors en stijlen worden geïntegreerd, aangezien ze voornamelijk als algemene verlichting worden gebruikt.

Inbouwspots zijn ideaal in ruimtes waar je veel licht nodig hebt om te gebruiken en gelijkmatig te verdelen, vooral in ruimtes waar je aan het werk bent zoals in de keuken omdat er goede verlichting wordt afgegeven tijdens het koken of werken. Ze zijn ook perfect voor badkamers omdat ze voldoende licht creëren voor algemeen gebruik.

Wist je dat Lampenhuis een uitgebreid assortiment inbouwspots heeft om je huis perfect te verlichten. Bij Lampenhuis bieden ze werkelijk alle mogelijke soorten inbouwspots die je maar kunt bedenken. De spots zijn gemakkelijk in te bouwen en kunnen worden gebruikt in verschillende ruimtes, van de badkamer tot aan in de keuken. Ze zijn verkrijgbaar in de kleuren aluminium, chroom, staal, wit en zwart.

Afstand tussen inbouwspots

Bij het installeren van inbouwspots worden deze meestal dicht bij elkaar geplaatst. Soms kan het echter moeilijk zijn om in te schatten hoe ver u elk licht uit elkaar moet plaatsen om de beste hoeveelheid benodigde verlichting te krijgen. Houd rekening met de lichtbundel van de lamp, deze wordt meestal benadrukt in het product, hoe groter de lichtstraal, hoe verder het licht schijnt. Dus een voorbeeld van een spot met een lamp met een lichtbundel van 10 graden zal een oppervlak van 0,5 m² verlichten, wanneer het een lichtbundel heeft van 36 graden zal het een oppervlak van 1,5 m² verlichten. Houd er echter rekening mee dat dit natuurlijk allemaal afhangt van de grootte van de kamer en het hoofddoel van je verlichtingsbehoefte.

Je moet beslissen wat het hoofddoel is van het gebruik van een inbouwspot en waar u deze wilt gebruiken. Het wordt meestal gebruikt voor ruimtes met veel verkeer, zoals de keuken, woonkamer of ruimtes waar u veel werkt. Over het algemeen worden berekeningen gemaakt voor individuele inbouwspots bij een afstand tussen 80 en 150 cm uit elkaar.

Wil je meer over inbouwspots weten?  neem gerust een kijkje in de webshop van Lampenhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *